1 1 2

Filipines, el país de les 7.000 illes

En ple oceà Pacífic, entre les costes de la Xina i Indonèsia, s'ubiquen les Illes Filipines, un país amb molt per explicar i molts racons que descobrir. No en va, tens al teu abast més de 7.000 illes entre les que decidir on gaudiràs les teves properes vacances. A Filipines hi va arribar al segle XVI una expedició espanyola i, de fet, van ser precisament els espanyols els qui van fundar l'emblemàtica illa de Cebú. Els més de 300 anys que va durar la colonització han fet que avui dia aquest país presumeixi d'una curiosa barreja de tradicions asiàtiques i espanyoles. Descobreix-ho en el teu viatge.

Illes i racons que no pots perdre't a Filipines

La quantitat d'illes que formen part de l'arxipèlag filipí poden sobrepassar-te en un principi. Per anar familiaritzant-te amb el país asiàtic, el primer que necessites conèixer és que està dividit en tres grans regions geogràfiques: les illes de Luzón (al nord), les illes Bisayas (al centre) i les illes Mindanao (al sud). Aquests són els principals atractius de cada zona.

1. Manila, la capital

La capital de Filipines pertany a la regió de Luzón i és una parada obligatòria, sobretot perquè és més que probable que entris al país per aquí. Amb 12 milions d'habitants, Manila és una ciutat en la que conflueixen el passat i el present. Els edificis històrics (alguns d'ells de l'època colonial) de l'àrea d'Intramuros conviuen amb els imponents edificis del districte financer de Makati.

2. Terrasses d'arròs de Banaue

La part nord de Luzón està habitada per impressionants terrasses d'arròs. Entre les més icòniques hi ha les de Banaue, on podràs gaudir d'un paisatge inoblidable.

3. Mont Pinatubo

Aquest volcà actiu, a uns 100 km de Manila, va experimentar la seva última erupció el 1991. A causa d'això, es va crear un llac al cràter que, fins fa uns anys, era apte per al bany.

4. Arxipèlag de Palawan

La regió de les Bisaies acull una de les destinacions més populars de Filipines. Palawan és un arxipèlag el principal reclam del qual és l'illa homònima. Hi trobaràs atractius com El Nido, una població repleta de resorts de luxe i restaurants que proposa emocionants excursions en vaixell a les illes, llacs i platges de les proximitats. L'illa de Corón és un altre dels tresors de l'àrea, on banyar-se en aigües cristal·lines i bussejar entre vaixells enfonsats.

5. Bohol

El cor selvàtic i salvatge de Bohol és el que més crida l'atenció d'aquesta illa. La seva estampa més emblemàtica són els anomenats Turons de Xocolata, un conjunt de monticles verds habitats per petits primats.

6. Cebú

Cebú és la joia de la corona i forma part de l'arxipèlag de les Bisayas. Aquí podràs gaudir de la seva riquesa històrica i arquitectònica i aprofundir en la història de Filipines. Però també podràs accedir fàcilment a altres enclavaments exòtics com l'illa de Malapascua, on t'esperen entorns increïbles com la platja de Langub.

7. Boracay

Si busques platges paradisíaques on estendre la teva tovallola sobre la sorra blanca i banyar-te en aigües cristal·lines, has de saber que moltes d'elles s'ubiquen a l'illa de Boracay. Pren nota: White Beach està considerada una de les millors platges d'Àsia.

8. Siargao

Finalment, et recomanem explorar la regió de Mindanao, amb molta menys afluència turística, però d'igual bellesa que la resta del país. L'illa de Siargao és una d'aquestes destinacions en què podràs recórrer poblets autèntics de pescadors, banyar-te en piscines naturals, surfejar i prendre el sol sobre verges llengües de sorra com l'illa Naked.

Què fer a Filipines: les millors activitats

Filipines és una font inesgotable de possibilitats. A continuació, hem preparat un recull de les millors activitats.

  • Fer trekking a les immediacions d'un volcà
  • Banyar-te en aigües cristal·lines
  • Bussejar i fer esnòrquel
  • Embarcar-te en un Island Hopping (recorregut en vaixell per diverses illes)
  • Passejar per terrasses d' arròs
  • Explorar els beach clubs i gaudir de l'oci nocturn
  • Degustar la seva gastronomia: arròs, mariscos i sopes condimentades

Amb ganes de descobrir el país de les 7.000 illes? Prepara el teu viatge a Filipines a la teva mida!

¡Compartelo en tus redes!